Reconditionare turbina Nissan Cabstar 2.7 2003

Reconditionare turbina Nissan Cabstar
Reconditionare turbina Nissan Cabstar
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Am primit in atelierul Robnec pentru reconditionare turbina Nissan Cabstar 2.7 din anul 2003. La predare, s-a efectuat o prima evaluare asupra daunelor turbinei. Clientul a  specificat ca turbina emite fum, are pierderi de ulei si are un zgomot puternic in momentul turarii motorului. Aceste probleme sunt des intalnite in momentul cand turbina prezinta uzura. Potentialele cauze sunt: utilizarea uleiului peste termenul de utilizare recomandat sau folosirea altor uleiuri decat cele mentionate de producatorul autovehiculului. Problemele specificate pot aparea si de la filtrul de ulei deteriorat sau defectarea supapelor din filtrul de ulei.

In poza de mai jos se poate vedea turbina in stare nedesfacuta.

Turbina Nissan Cabstar
Turbina Nissan Cabstar 2003

Dupa desfacerea turbinei, s-a observat ca turbina avea axul rupt si paletele deteriorate, datorita vascozitatii uleiului si impuritatilor din ulei deasemenea vechiul corp nu se mai putea folosi datorita uzurii de pe interiorul canalului. Defecţiunea mai poate fi cauzată de absorbţia unei impuritati dinspre filtrul de aer sau care a ieşit din motor împreună cu gazele de evacuare. Paletele deformate nu pot fi reparate sau îndreptate. Paletele deformate duc la deteriorarea completă a turbosuflantei.

In imaginea de mai jos, se pot vedea corpul dezasamblat. Ulterior, piesele noi au fost introduse in turbina, iar turbina a fost dusa la bancul de echilibrare.

Corp turbina Nissan Cabstar dezasamblat

Dupa ce au fost inlocuite piesele uzate, putem spune ca misiunea de reconditionare turbina a fost finalizata asa ca turbina a fost pusa pe bancul de echilibrare si reglare pentru a efectua testul la rotatii foarte ridicate. Se pot vedea in poza de mai jos, rezultatele testelor.

Certificat echilibrare turbina
Certificat echilibrare turbina

Ultimul pas consta in asamblarea turbinei, care este gata sa fie pusa pe masina. Misiunea Robnec: Reparatie Turbina Nissan Cabster 2.7 2003, incheiata cu succes. Turbina a fost demontata, defectiunile au fost identificate, piesele uzate au fost inlocuite, turbina a fost reasamblata, testata, echilibrata si montata la loc iar ulterior a fost emis certificatul de garantie de 12 luni.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

You may also like...