Reparatie Turbina BMW X3 E83 2007

Reparatie Turbina BMW X3 E83
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

De data aceasta a ajuns in service-ul Robnec pentru reparatie turbina, BMW X3 E83 diesel cu motorizare 2.0. Aceasta turbina este diferita deoarece la exterior nu arata semne vizibile de deteriorare. Clientul a precizat faptul că maşina emite fum si are pierderi de ulei, problemele specificate fiind cauzate de turbina. In imaginea de mai jos se poate vedea turbina nedesfacuta, in stare initiala.

Turbina BMW X3 demontata de pe masina
Turbina BMW X3 E83 2007 nedesfacuta

Ulterior, turbina a fost desfacuta. Depunerea de calamina este vizibila atat pe geometria variabila cat si pe componentele turbinei, datorita filtrului de particule infundat, dar si datorita uzurii corpului turbosuflantei.

Turbina desfacuta de BMW X3
Turbina Desfacuta BMW X3

In urma unei analize amanuntite, s-a constatat faptul ca orificiul compresorului prezenta urme de alezaj. Dupa masurarea axului, s-a constat ca acesta prezinta o diferenta de cativa mm intre componentele turbinei permitand uleiului sa patrunda in interiorul turbinei. Totodata axul prezenta urme de uzura si a necesitat sa fie inlocuit, impreuna cu kitul de reparatie, dar si compresorul pentru a face turbina functionala.

Dupa ce au fost inlocuite piesele uzate, turbina a fost pusa pe bancul de echilibrare si reglare a geometriei variabile. Se pot vedea in poza de mai jos, rezultatele testelor.

Piese inlocuite turbina BMW X3
Piesele noi pentru Turbina BMW X3 E83

In imaginea de mai sus, se pot vedea piesele ce au fost inlocuite in urma uzurii pronuntate care s-a constatat in interiorul turbinei. Acestea au fost introduse, iar turbina a fost dusa la bancul de echilibrare.

Ultimul pas consta in asamblarea turbinei, care este gata sa fie pusa pe masina. Misiunea Robnec: Reparatie Turbina BMW X3 E83 diesel, incheiata cu succes. Turbina a fost demontata, defectiunile au fost identificate, piesele uzate au fost inlocuite, turbina a fost reasamblata, testata, echilibrata si montata la loc iar ulterior a fost emis certificatul de garantie de 12 luni.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

You may also like...