Reparatii turbine VW Passat 1.6 2008

Reparatii turbine : Am efectuat o reparatie turbosuflanta la un VW Passat, benzina, din 2008, motorizare 1.6. In imaginile de mai jos cateva detalii si defectiuni au fost descoperite. Piesele noi pe care le-am utilizat si bineinteles, intr-un final echilibrarea si testarea turbosuflantei reparate pot fi vizualizate in urmatoarele poze:

In Fotografia de mai jos este prezentata turbina unui autovehicul Volkswagen Passat 1.6 din 2008. Aceasta turbina a fost primita pentru verificare si reparare. Aceasta este o turbosuflanta de volkswagen care este foarte des intalnita in atelierul Robnec. Din prima imagine, inca de cand a ajuns in atelier, se poate vedea uleiul care a ajuns la suprafata turbosuflantei.

Turbosuflanta VW Passat 1.6 2008 defecta.
Reparatii turbine – Turbosuflanta VW Passat 1.6 2008

In cea dea doua imagine, se poate observa la demontare un strat foarte gros de calamina precum si faptul ca axul turbosuflantei este rupt iar corpul turbosuflantei este fisurat. Acest lucru este determinat de calitatea inferioare a uleiului care a creat impuritati, dar si reziduuri pe interiorul corpului turbinei.

reparatii turbine VW Passat
Ax Turbosuflanta rupt si corp turbosuflanta fisurat

In urmatoarele fotografii, se observa ulei pietrificat depus la returul turbinei si in corpul acesteia. Dupa ce turbosuflanta de volkswagen este reconditionata, este necesar ca un schimb de filtre si ulei sa fie efectuat inainte de montare. Acest lucru este indicat deoarece aceste daune la turbosuflanta pot fi cauzate din nou, cu usurinta fara o mentenanta adecvata.

Toate aceste constatari conduc la concluzia ca defectarea turbosuflantei s-a produs datorita lipsei de ungere in timpul functionarii, probabil uleiul nu a fost schimbat la timp. In urmatoarea imagine, sunt prezentate piesele pregatite pentru efectuarea reparatiei turbosuflantei. Misiunea Robnec este simpla: Reparatii turbine de volkswagen trebuie facute in totalitate cu piese originale.

Piesele inlocuite sunt: corpului turbinei, axul turbinei, roata compresoare, admisia si kitul de montare format din segmenti, portsegmenti, bucse si platou.

Reparatii Turbine VW

Reparatii turbine - Piese noi reparatie turbosuflanta VW Passat 1.6 2008
Piesele noi ale turbosuflantei

In ultima fotografie, dupa inlocuirea pieselor stricate si reasamblarea turbinei, este efectuata echilibrarea turbosuflantei.

Reparatii turbine - Echilibrare si testare reparatie turbosuflanta VW Passat 1.6 2008
Echilibrare si testare reparatie turbosuflanta

Pentru mai multe detalii, ne puteti contacta si pe fagina de facebook a atelierului Robnec:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100085576094933

You may also like...