Reparatie turbosuflanta VW Passat 1.6 2008

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Am efectuat o reparatie turbosuflanta la un VW Passat, benzina, din 2008, motorizare 1.6. Mai jos cateva detalii si imagini cu ce defectiuni am descoperit, piesele noi pe care le-am utilizat si, bineinteles, intr-un final echilibrarea si testarea turbosuflantei reparate:

In Fotografia de mai jos este prezentata turbina unui autovehicul Volkswagen Passat 1.6 din 2008, primita pentru verificare si reparare.

Turbosuflanta VW Passat 1.6 2008 defecta.
Turbosuflanta VW Passat 1.6 2008

In cea dea doua imagine, se poate observa la demontare un strat foarte gros de calamina precum si faptul ca axul turbosuflantei este rupt iar corpul turbosuflantei este fisurat.

Calamina turbosuflanta VW Passat
Ax Turbosuflanta rupt si corp turbosuflanta fisurat

In urmatoarele fotografii, se observa ulei pietrificat depus la returul turbinei si in corpul acesteia.

Toate aceste constatari conduc la concluzia ca defectarea turbosuflantei s-a produs datorita lipsei de ungere in timpul functionarii, probabil uleiul nu a fost schimbat la timp.

In urmatoarea imagine, sunt prezentate piesele pregatite pentru efectuarea reparatiei turbosuflantei: corpului turbinei, axul turbinei, roata compresoare, admisia si kitul de montare format din segmenti, portsegmenti, bucse si platou.

Piese noi reparatie turbosuflanta VW Passat 1.6 2008
Piesele noi ale turbosuflantei

In ultima fotografie, dupa inlocuirea pieselor stricate si reasamblarea turbinei, este efectuata echilibrarea turbosuflantei.

Echilibrare si testare reparatie turbosuflanta VW Passat 1.6 2008
Echilibrare si testare reparatie turbosuflanta
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

You may also like...