Reconditionare baterie hybrid Lexus RX450

Atelierul Robnec este responsabil pentru reparatia bateriilor pentru orice vehicul hybrid. Aceasta este o operatiune complexa ce necesita mai mult timp pentru reconditionare. Demontarea si montarea bateriei de la acest vehicul necesita 3-4 ore. In acest articol, o sa va prezentam urmatoarul model de baterie din gama Lexus. Altfel, misiunea Robnec este urmatoarea: reconditionare baterie hybrid Lexus RX450, an de fabricatie 2011.

Aceasta baterie se numeste baterie de tractiune si are rolul de a transmite curentul catre motorul electric ce pune in miscare vehiculul in modul „EV only”. Aceasta poate merge pur pe electric, avand o autonomie de aproximativ 10 km. Pentru ca reparatia bateriei sa fie efectuata, aceasta a fost in prima faza demontata de pe vehicul. Ulterior, aceasta a fost desfacuta pana cand s-a ajuns la modulele bateriei.

Reconditionare baterie hybrid Lexus RX450

Reparatia bateriei a continuat prin urmatorii pasi de lucru, urmati cu strictete de catre specialistii Robnec.

  1. Conexiunile intre module au fost verificate, iar acestea au fost puse intr-o solutie speciala pentru curatare. In cazuri extreme, acestea se inlocuiesc (daca nu pot fi curatate).
  2. Ulterior, ventilatoarele au fost curatate pentru ca racirea bateriei sa fie efectuata cu succes si sa tina bateria in parametrii optimi.
  3. Modulele au fost descarcate si incarcate de mai multe ori, pentru a determina cu exactitate capacitatea de mentinere a voltajului pentru fiecare modul. S-a putut constata ca erau aproximativ 14 module uzate. Acest lucru este foarte rar intalnit la o masina cu care se merge frecvent. Totusi, clientul ne-a comunicat faptul ca aceasta nu a fost utilizata timp de 2 ani. Pentru a mentine bateria de tractiune intr-o stare buna, siguranta bateriei trebuie scoasa pentru ca bateria vehiculului sa nu se deterioreze accentuat.
  4. Totodata, releele bateriei au fost verificate, nu au fost indicate erori.
  5. In ultimul pas din reparatia bateriei, toate modulele defecte s-au inlocuit cu module noi, iar reconditionarea bateriei a fost efectuata prin incarcarea la curent mic a modulelor si echilibrarea acestora.
Capacitate module in stare finala Lexus RX 450
Capacitate module in stare finala Lexus RX 450
Bateria echilibrata Lexus RX450
Bateria echilibrata Lexus RX450

Astfel, misiunea Robnec se incheie aici: reconditionare baterie hybrid Lexus RX450, cu garantie 6 luni pentru client.

You may also like...