Reconditionare baterie hybrid Toyota Camry 2012

Atelierul Robnec este responsabil pentru reconditionarea bateriilor hybrid pentru orice vehicul inclusiv gama Toyota. De data aceasta, a sosit in atelierul Robnec, un vehicul din gama Volkswagen. Astfel, misiunea Robnec s-a transformat in: reconditionare baterie hybrid Toyota Camry, an de fabricatie 2012.

In prima faza, testerul autorizat Robnec a fost utilizat pe vehiculul clientului pentru a observa starea fiecarui modul si pentru a face o prima estimare. S-a remarcat faptul ca mai multe module nu functionau corespunzator. Astfel, bateria a fost demontata de pe vehicul. Aceasta poate fi vizualizata in imaginea de mai jos.

Demontare baterie Toyota Camry
Demontare baterie Toyota Camry

Reconditionare baterie hybrid Toyota Camry

Astfel, pentru ca reparatia bateriei sa fie efectuata cu succes, urmatorii pasi de lucru au fost efectuati de specialistii Robnec:

  1. Bateria a fost demontata de pe vehicul si pozitionata pe testerul Robnec. Ulterior, mai multe operatiuni de descarcare si incarcare au fost efectuate pe baterie. Astfel, s-a putut identifica sanatatea cu exactitate a fiecarui modul in parte.
  2. Dupa ce aceste operatiuni au fost efectuate, s-a putut constata ca 50% din modulele masinii erau defecte. Astfel, acestea au fost inlocuite cu module noi, iar ciclul de descarcare si incarcare a fost reluat.
  3. Pentru ca reparatia bateriei sa fie efectuata cu succes, la final, aceasta a fost incarcata 100% SoC, lucru care reprezinta de fapt balansarea acesteia.
  4. La final, s-au putut observa ca toate modulele aveau cel putin 5A in ele, lucru care indica o sanatate a bateriei de cel putin 80%.
  5. Astfel, misiunea Robnec se incheie aici: reconditionare baterie hybrid Toyota Camry, an de fabricatie 2012, in aproximativ 2-3 zile lucratoare si cu 6 luni garantie pentru client.

Atelierul Robnec incurajeaza clientii cu masini hybrid sa efectueze o regenerare a bateriei in momentul in care aceasta iese din garantie. Astfel, degradarea poate fi prevenita.

Conexiunile dintre module
Conexiunile dintre module
Modulele care trebuie inlocuite Toyota Camry
Modulele care trebuie inlocuite Toyota Camry

You may also like...