Reconditionare baterie hybrid Toyota Highlander

Atelierul Robnec este responsabil pentru reparatia bateriei pentru orice vehicul hybrid sau electric din Romania. Robnec are o experienta vasta in acest domeniu, avand deja numeroase operatiuni efectuate cu succes. Misiunea Robnec este urmatoarea: reconditionare baterie hybrid Toyota Highlander.

De data aceasta, a sosit in atelierul robnec un vehicul de dimensiuni mari, un SUV, din gama Toyota. Bateria acestui vehicul este una de dimensiuni mai mari, dar in prima faza, specialistii Robnec au facut o diagnoza. Dupa ce a fost conectat testerul la vehicul, a reiesit faptul ca intr-adevar bateria avea cateva module dezechilibrate, lucru care crea o eroare in sistem. Totodata, reparatia bateriei poate fi efectuata numai dupa ce bateria se demonteaza de pe vehicul.

Reparatie baterie Toyota Highlander
Reparatie baterie hibrid Toyota Highlander
Regenerare baterie hibrid Toyota Highalnder
Regenerare baterie hybrid Toyota Highalnder

Reconditionare baterie hybrid Toyota Highlander

Totodata, este de reamintit cum functioneaza vehiculele hibride. Dupa ce bateria se incarca, aceasta transmite curentul catre motorul electric, iar masina este pusa in miscare in modul electric. Astfel, este esential ca bateria sa functioneze in parametrii optimi. Dupa ce a fost constatat ca anumite module erau dezechilibrate, urmatorii pasi de lucru au fost efectuati de catre specialistii Robnec pentru a finaliza reparatia bateriei:

  1. Bateria a fost demontata de pe vehicul, iar aceasta a fost pozitionata pe bancul de lucru. A fost conectata la aparatul specializat de la Robnec unde a fost descarcata pentru a vedea exact care sunt modulele care nu functioneaza optim.
  2. Ulterior, aceasta s-a incarcat si descarcat din nou pentru a fi sigur care sunt modulele care nu mai pot sustine curentul si amperajul. Acestea au fost inlocuite cu succes, iar doua procese de descarcare si incarcare au fost efectuate.
  3. Ultimul pas din reparatia bateriei a constat in echilibrarea modulelor la o valoare inalta si balansarea acestora pentru ca acestea sa functioneze in echilibru.

La finalul operatiunii, i s-a oferit clientului certificat de garantie, dar si de echilibrare pentru regenerarea bateriei. Astfel, misiunea Robnec se incheie aici: reconditionare baterie hybrid Toyota Highlander in 2-3 zile.

You may also like...