Reconditionare baterie hybrid Toyota Yaris 2016

Atelierul Robnec este responsabil pentru reparatia bateriei pentru orice vehicul hybrid, in mod special Toyota si Lexus. Astfel, misiunea Robnec este urmatoarea: reconditionare baterie hybrid Toyota Yaris 2016. Pentru ca reparatia bateriei sa fie realizata, este esential ca bateria sa fie demontata de pe vehicul.

Este normal ca bateria unei masini ce functioneaza hybrid sau electric sa se deterioreze mai devreme sau mai tarziu. Indiferent de tehnologia pe care o foloseste, NiMh sau Lithium-Ion, aceasta se depreciaza accentuat in momentul in care iese din garantie. In aceasta situatie, pentru a face reparatia bateriei este necesar in prima faza sa evaluam bateria.

Reconditionare baterie hybrid Toyota Yaris 2016

Pentru ca reparatia bateriei sa fie efectuata cu succes, este esential ca evaluarea bateriei sa fie exacta. Astfel, aceasta s-a demontat in prima faza si pozitionata pe bancul tester.

  1. Specialistii Robnec au evaluat bateria incarcand si descarcand bateria de mai multe ori pentru a vedea cu exactitate capacitatea fiecarui modul in parte. Ulterior, dupa ce s-a facut o prima evaluare s-a constatat ca bateria avea in stare critica cel putin 6 elementi care au fost nevoie sa fie inlocuiti.
  2. Astfel, bateria s-a descarcat, cei 6 elementi s-au inlocuit cu elementi noi. Ulterior, reparatia bateriei a continuat prin incarcarea si descarcarea bateriei de mai multe ori pana cand aceasta s-a regenerat corespunzator. Regenerarea a fost efectuata ulterior cu succes.
  3. Urmatorul pas din reparatia bateriei a constat in curatarea ventilatoarelor, dar si a conexiunilor dintre module. Acestea aveau urma de degradare accentuata si astfel aceste conexiuni au fost lasate intr-o solutie speciala pentru ca acestea sa fie curatate cu succes.
  4. Ultimul pas din reparatia bateriei a constat in montarea acesteia inapoi pe vehicul, exact in starea in care a venit initial. In imaginea de mai jos, se poate vedea bateria in stare initiala inainte de dezmembrarea si reconditionarea acesteia.
Stare initiala baterie Toyota Yaris
Stare initiala baterie Toyota Yaris
Stare initiala baterie Toyota Yaris
Stare initiala baterie Toyota Yaris

You may also like...