Reconditionare baterie hybrid Toyota Prius

Repararea și regenerarea bateriei pentru un Toyota Prius pot varia în funcție de starea bateriei și de resursele disponibile. Aici este o scurtă descriere a unui proces general. Este important de menționat că acesta poate varia în funcție de modelul și anul specific de fabricatie al Toyotei Prius. In prima faza, bateria a fost demontata de pe vehiculul Toyota, iar aceasta a fost analizata in detaliu inca de la exterior pentru a vedea daca exista posibile daune. Misiunea Robnec: Reconditionare baterie hybrid Toyota Prius 2014, in cel mai scurt timp posibil, cu garantie 6 luni pentru client, dar si certificat de balansare.

Reconditionare baterie hybrid Toyota Prius

Baterie Toyota Prius completa
Baterie Toyota Prius completa
  1. Diagnosticarea bateriei: În primul rând, bateria Toyota Prius trebuie a fost diagnosticata pentru a determina starea sa actuală. Aceasta a putut fi efectuata cu ajutorul unui scanner de diagnoză dedicat pentru Prius sau prin aparatura Robnec specializata in diagnosticarea fiecarui modul individual. Astfel, s-a putut constata in prima faza ca bateria este intr-o stare „acceptabila”.
  2. Reconditionarea bateriei a continuat prin evaluarea rezultatelor diagnosticului: După diagnoză, s-au obținut informații despre capacitatea și performanța bateriei. Aceasta poate include informații despre celulele individuale din baterie și nivelul lor de uzură.
  3. Repararea celulelor individuale: In aceasta cauza, nu s-au putut identifica module foarte grav „afectate”. Astfel, acestea au fost echilibrare si nu a fost necesar ca modelule sa fie inlocuite! Astfel, reconditionarea bateriei a putut continua.
  4. Regenerarea bateriei: În acest caz, bateria Prius a putut fi regenerata, adică procesul de restaurare a capacității și performanței sale. Acest lucru a putut fi efectuat folosind echipamente speciale. Acestea aplică un anumit tip de curent electric asupra bateriei pentru a ajuta la eliminarea acumulării de sulfat, care poate fi un factor comun de degradare a bateriilor.
  5. Înlocuirea bateriei: Dacă bateria Prius este într-o stare avansată de degradare și nu poate fi reparată sau regenerată, atunci poate fi necesară înlocuirea ei completa.
  6. Întreținerea continuă: După reparare sau înlocuire, este important să se continue întreținerea regulată a bateriei Prius. Aceasta poate include monitorizarea periodică a stării sale și efectuarea de verificări și mentenanță conform recomandărilor producătorului. Astfel, daca acest proces este efectuat cu strictete, reconditionarea bateriei nu va fi necesara pentru o perioada mai lunga de timp.
Baterie Toyota Prius pozitionata pe bancul tester
Baterie Toyota Prius pozitionata pe bancul tester
Baterie Toyota in stare initiala
Baterie Toyota Prius stare initiala
Incarcarea finala a bateriei
Incarcare finala baterie Toyota Prius

Astfel, misiunea Robnec se incheie aici: Reconditionare baterie hybrid Toyota Prius 2014, cu garantie 6 luni pentru client. Daca aveti de reparat/regenerat bateria, va rugam sa ne apelati la numarul de telefon din sectiunea Contact!

You may also like...