Reparatie Turbina Bucuresti

Reparatii Turbine Bucuresti
Reparatii Turbine Bucuresti

Robnec ofera cele reparatii turbosuflante pentru orice tip de autovehicul, inclusiv camioane si utilaje agricole. De ce sa alegi Robnec? Robnec dispune de cea mai performanta aparatura, cu dispozitive de echilibrare pentru turbosuflantele care functioneaza atat pe paleti normali, dar si pe cei cu pale inverse. Misiunea echipei Robnec este urmatoarea: reparatie turbina in Bucuresti in 2-3 ore de lucru, oferind garantie 12 luni.

Robnec utilizeaza piese de inalta calitate de la furnizori externi. Turbosuflantele sunt o componente cheie regasita atat la masinile diesel, dar si cele pe benzina incepand cu anii 2010. Aceasta componenta eficientizeaza motorul, iar consumul scade semnificativ. Astfel, producatorii au realizat rapid faptul ca aceasta componenta trebuie sa se regaseasca pe toate masinile pe care le produc.

O turbosuflanta are in general urmatoarele componente standard: ax, compresor, corp, galerie si un kit de reparatii. Axul este „inima” turbosuflantei, iar acesta se invarte pana la rotatii de 160.000. Kit-ul de reparatii consta in bucsi, segmenti, port-segmenti si admisie. Acesta face legatura intre componentele principale ale turbosuflantei. In afara de aceste elemente standard, se mai pot regasi si geometria variabila si vacuumul, care au rolul de a eficientiza procesul de functionare al turbosuflantei.

Reparatie turbina Bucuresti

Pentru ca reconditionarea turbinei sa fie efectuata, este esential ca modul in care turbina functioneaza sa fie inteles pe deplin. Puterea generata de turbocompresor are loc in urma arderii unui combustibil. Turbosuflanta, in sine functioneaza pe baza presiunii uleiului. De aceea, este indicat ca soferul sa conduca cu maxima precautie pana cand temperatura uleiului atinge aproximativ 90 de grade. Ce inseamna acest lucru? Mersul turat sau subturat sunt daunatoare turbosuflantei.

Totodata, calitatea uleiului este esentiala. Schimbul uleiului trebuie efectuat la timp deoarece altfel poate aparea uzura, dar si impuritatile la nivelul axului. Lubrifierea componentelor este cheia unei turbine. Astfel, aceasta nu necesita niciun tip de reparatie.

Robnec ofera serviciul de demontare/montare, avand elevator performant in atelierul Robnec. In imaginea de mai jos, se poate vedea cum mecanicul Robnec incepe procedura pentru reconditionarea turbinei prin demontarea acesteia. Turbosuflanta nu poate fi reparata cat timp este instalata pe autovehicul.

Demontare turbosuflanta Bucuresti
Demontare turbosuflanta Bucuresti
Demontare turbosuflanta Bucuresti
Demontare turbosuflanta Bucuresti

Pentru ca reconditionarea turbinei sa continua, trebuie urmati anumiti pasi de lucru cu strictete. Turbosuflanta poate fi reparata numai atunci cand un diagnostic este pus cu exactitate. Pasii de lucru sunt:

Reconditionare turbina Bucuresti

  1. In momentul in care turbosuflanta ajunge la specialistii Robnec, aceasta trebuie investigata pe exterior, la nivelul corpului, dar si a galeriei. Scurgerea uleiului poate indica faptul ca turbina are uzura accentuata pe interior.
  2. Tot la exteriorul turbinei, axul trebuie miscat circular, pentru a vedea daca acesta s-a rotit in gol, taind din materialul corpului. Acest lucru este numit „joc axial”. Acest diagnostic la exteriorul turbosuflantei poate indica faptul ca turbina necesita reconditionare.
  3. Reconditionarea turbinei continua cu dezasamblarea turbosuflantei pe componente. Ulterior, fiecare componenta este analizata in detaliu, iar din acest moment, specialistii Robnec pot pune un diagnostic. Acest diagnostic prezinta exact cauza care a dus la defectiunea turbosuflantei. De cele mai multe ori, clientul a condus masina intr-un mod necorespunzator sau nu a tinut cont de indicatiile reprezentatilor, care sugerea ca uleiul trebuie schimbat la aproximativ 10.000-15.000 de kilometri in functie de autovehicul.
  4. Urmatorul pas costa in asamblarea noului „miez”, dupa ce toate componentele defecte sunt inlocuite cu componente noi de calitate superioara.
  5. Miezul este asamblat si pozitionat pe bancul tester care trebuie sa ateste echilibrarea. In cateva incercari, specialistii Robnec reusesc sa finalizeze echilibrarea, iar acest lucru poate fi vizualizat prin graficul testului care arata ca rezultatul este intre parametrii 0 si 1. In cazul in care graficul arata o valoare mai mare, echilibrarea trebuia refacuta.
  6. Astfel, ultimul pas costa in asamblarea miezului echilibrat impreuna cu galeria acestuia, iar astfel clientul este solicitat sa isi colecteze turbosuflanta reconditionata.
Reparatie turbina Bucuresti
Reparatie turbina Bucuresti
Reparatie turbina Bucuresti
Reparatie turbina Bucuresti

Reparatie turbosuflanta Bucuresti

Clientul certificatul de garantie 12 luni, dar si certificatul de echilibrare. In cazul in care acesta a venit cu autovehiculul la Robnec, turbosuflanta acestuia se instaleaza inapoi pe autovehicul. Misiunea Robnec se incheie aici: reparatie turbina in Bucuresti in 2-3 ore, cu garantie 12 luni. Serviciul de demontare/montare al turbosuflantei este o parte esentiala din procesul de reparatie.

Pentru mai multe detalii legate de alte reparatii ale turbosuflantelor, puteti accesa urmatorul link:

https://www.robnec.ro/reparatii-turbosuflante/

You may also like...