Curatare turbina

Robnec este responsabila pentru curatarea turbosuflantelor pentru orice vehicul inclusiv camioane si utilaje agricole. Ce inseamna acest lucru? Clientul ajunge in atelierul Robnec cu turbosuflanta plina de ulei, iar specialistii Robnec ofera curatare turbina in cel mai scurt timp. Tot procedeul dureaza aproximativ 15-30 de minute, iar turbosuflanta la finalul procedurii este in stare impecabila. Misiunea Robnec: curatare turbina si tratare cu solutiile aferente pentru ca operatiunea sa fie finalizata in cel mai scurt timp.

Turbosuflanta este o componenta esentiala ce se afla in proximitatea motorului. Aceasta functioneaza prin presiunea uleiului, iar din aceasta cauza, cele mai multe turbosuflante care ajung la Robnec sunt pline de ulei, iar acestea trebuie curatate cu atentie.

Curatare turbina

Curatarea turbinei se face in primul rand pentru ca turbosuflanta sa fie analizata si astfel sa poata fie pus un diagnostic cu exactitate asupra cauzei care au dus la avariile turbinei. Pentru ca curatarea turbosuflantei sa fie efectuata, urmatorii pasi de lucru sunt urmati cu exactitate. Ulterior, dupa curatarea turbosuflantei, aceasta poate fi si echilibrata.

  1. Turbosuflanta este curata prin presiune, pentru ca nicio urma de ulei sa nu fie ramasa.
  2. Ulterior, aceasta este lasata la inmuiat cu solutii speciale, pe care atelierul Robnec le are la dispozitie. Aceste solutii au rolul de a curata in intregime turbosuflanta. Astfel, fisurile si impuritatile pot sa fie identificate mult mai usor. Curatarea turbinei este un proces vital in echilibrarea turbinei.
  3. Curatarea turbinei poate dura in anumite cazuri exceptionale si mai mult de 30 de minute, in special in cazul in care aceasta nu se desface. Aceasta masura se ia doar pentru turbosuflantele care dau dovada de ulei solidificat. Astfel acestea nu se pot echilibra sau desface.
  4. Totusi, in cele mai multe cazuri, curatarea turbosuflantei nu dureaza mai mult de 30 minute, iar ulterior aceasta poate fi desfacuta, un diagnostic putand sa fie pus cu exactitate. Doar in cazuri extreme, curatarea turbosuflantei dureaza mai mult. Astfel, aceasta se lasa peste noapte la inmuiat in solutie speciala.
  5. In cazul in care turbosuflanta nu trebuie desfacuta, aceasta se pozitioneaza pe bancul de echilibrare, dupa ce curatarea turbosuflantei a fost efectuata.
Curatare turbina si echilibrare
Curatare turbina si echilibrare
Curatare turbina si echilibrare
Curatare turbina si echilibrare

Astfel, Robnec poate efectua procesul de curatare turbina in cel mai scurt timp posibil, fara costuri suplimentare in cadrul echilibrarii sau reconditionarii. Ulterior, echilibrarea pe banc se poate face, iar un diagnostic poate fi pus cu exactitate. Pentru mai multe detalii legate de echilibrarea si curatarea turbosuflantelor, puteti accesa urmatorul link:

https://www.robnec.ro/despre-turbosuflante/

You may also like...