Echilibrare turbina

Atelierul Robnec este responsabil pentru echilibrarea turbosuflantelor pentru orice vehicule inclusiv camioane si utilaje agricole. Astfel, indiferent de vehicul clientului, specialistii din cadrul Robnec au urmatoarea misiune: echilibrare turbina pentru orice vehicul pe bancul tester acreditat Robnec. Operatiunea trebuie efectuata in cel mai scurt timp posibil, cu certificat de echilibrare si garantie timp de 12 luni.

Dar ce este o turbosuflanta? Turbosuflanta este o componenta esentiala ce functioneaza prin compresia aerului inapoi in motor. Aceasta se regaseste in proximitatea motorului si are rolul de a eficientiza masina. Aceasta reduce consumul, creste puterea motorului si polueaza mediul inconjurator considerabil mai putin. Procesul de echilibrare turbina este esential, pentru ca turbosuflanta sa functioneze in mod corespunzator si sa nu dauneze vehiculului.

Echilibrare turbina

Pentru ca echilibrarea turbinei ce este avariata sa fie realizata, sunt mai multi pasi de lucru ce trebuie urmati cu strictete:

  1. In primul rand, turbosuflanta avariata trebuie sa fie verificata la exterior de urme proeminente de fisuri la nivelul componentelor exterioare: galeria si corpul acesteia.
  2. Ulterior, in acest proces, turbosuflanta se desface pe componente, iar un diagnostic trebuie pus cu exactitate care arata ce a cauzat la daunele cauzate la nivelul turbinei. In aceasta etapa, axul este verificat atat din exterior, cat si la interior, dupa urme de impuritati ale uleiului sau canelurile de la mijlocul acestuia.
  3. Dupa ce toate piesele uzate sunt inlocuite cu piese noi, incepe procesul de echilibrare turbina. Acesta se face pozitionand noul miez al turbosuflantei pe bancul tester de la Robnec. In aceasta procedura, specialistii incearca in mai multe randuri sa echilibreze turbina. Dupa ce aceasta operatiune este realizata, un certificat de echilibrare este printat. Parametrii testului trebuie sa fie intre 0 si 1. Astfel, dispozitivul „Accepta” turbosuflanta ca fiind echilibrata.
  4. Urmatorul pas costa in asamblarea galeriei si capacului impreuna cu noul miez al turbosuflantei, care se echilibreaza inca o data. Astfel, echilibrarea turbinei este realizata, iar clientul este solicitat sa isi ridice turbosuflanta echilibrata.
Echilibrare turbosuflanta
Echilibrare turbosuflanta
Echilibrare turbina
Echilibrare turbina

Misiunea Robnec se incheie aici: echilibrare turbina in 2-3 ore, cu garantie 1 an si certificat de echilibrare eliberat de specialistii Robnec.

You may also like...