Inlocuire bucsi auto

Verificare/Inlocuire Bucse Auto - Service Auto Robnec
Verificare/Inlocuire Bucse Auto - Service Auto Robnec
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Cum stii cand ai bucsele uzate?

Cand se uzeaza bucsele, acestea permit mai multa miscare. Soferul poate simți o bataie din partea din fața a vehiculului sau poate auzi zgomote pe drumuri accidentate, cand întoarce roata sau cand franeaza puternic. Soferii pot avea, de asemenea, o manipulare slaba sau direcție slaba. Esecul bucselor suspensiei spate poate fi mai greu de detectat, deoarece nu implica sistemul de direcție si poate fi mai puțin afectat de viraje.

Ceea ce se simte sau suna ca socuri uzate sau articulații cu bile, sau o alta problema de suspensie, nu poate fi vina piesei în sine, ci bucsa care amortizeaza îmbinarile si punctele de montare. O inspecție amanunțita a bucsei suspensiei ar trebui sa dezvaluie care este vinovatul. De exemplu, o bara stabilizatoare slabita va permite mai multa înclinare a corpului (si poate zgomot) la randul sau, dar daca bara nu este îndoita sau rupta, poate ca numai bucsele trebuie înlocuite.

La fel ca si cartilajul care protejeaza genunchii si coatele, atunci cand se uzeaza bucsele, pune mai mult stres pe articulații si pe parțile conectate. Ca si contactul os-cu-os, bucsele uzate pot permite contactul metal-pe-metal. Bucsele brațului de control uzate pot permite capatului frontal al vehiculului sa alunece din aliniament si sa provoace uzura prematura a anvelopelor.

Unde sunt utilizate bucsele?

Bucsele sunt utilizate pentru brațele de control, barele stabilizatoare (numite si bare de balansare), articulațiile cu bile, tiranții, amortizoarele si suporturile de montare si alte piese de suspensie si direcție, precum si în suporturile motorului si ale transmisiei. Se uzeaza si se sparg din cauza fricțiunii, varstei, caldurii, expunerii la sarea rutiera si a lubrifianților si la stresul miscarilor frecvente si al greutații.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

You may also like...