Schimbare Distributie Motor

Schimbare Distributie Motor - Service Auto Robnec
Schimbare Distributie Motor - Service Auto Robnec
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Despre Service Auto Robnec

Efectueaza schimbare distributie motor, schimbare pompa apa, schimbare curea accesorii la Service Auto Robnec – un service auto multimarca ce ofera servicii de inalta calitate atat de diagnoza computerizata cat si reparatii mecanice, un accent special fiind pus pe calitatea si garantia serviciilor oferite.

Pe langa serviciile de diagnoza si reparatie, service-ul auto Robnec detine utilaje industriale de inalta precizie pentru prelucrare mecanica a metalelor – honuire, alezare, sudura, rectificare, etc.

Cu o experienta masurata in decenii si personal calificat in multiple domenii auto, Service-ul Auto Robnec este mereu disponibil pentru a va ajuta in orice problema intampinati cu autoturismul, autoutilitara sau autocamionul dvs.

Sistemul de distributie al motorului – schimbare distributie motor

Functionarea individuala a componentelor motorului in sincronizare cu celelalte componente este cruciala pentru performantele unui motor. Arborii cu came, pistoanele, supapele si arborele cotit trebuie sa se miste cu precizie la timpul si in intervalul specificat. În caz contrar, pistoanele ar declansa neregulat sau arborele cotit nu s-ar roti dupa cum se doreste.
Sa vedem mai intai ce se intampla in cilindrii motorului.

Pentru un motor standard in patru timpi, prima miscare a pistonului in interiorul acelui cilindru este in jos. Aceasta miscare permite unui amestec de aer si combustibil sa patrunda in cilindru prin supapa de admisie.
Pistonul va incepe sa se deplaseze in sus, dar numai dupa ce va trece printr-un punct maxim inferior. Supapa de admisie se inchide si prin miscarea pistonului va comprima amestecul aflat in cilindru. Bujiile genereaza o scanteie care apoi aprinde amestecul de aer si combustibil. In acest moment arderea are loc si, in consecinta, explozia va impinge pistonul inapoi la punctul maxim inferior. De data aceasta supapele de evacuare se deschid. Produsul gazos al combustiei iese din cilindru pentru a finaliza ciclul.

Ciclul incepe din nou si, de fiecare data, dureaza patru lovituri, adica admisie, compresie, putere si evacuare.
Arborele cotit se roteste de doua ori (720 °) pentru a finaliza ciclul in patru timpi. Rotatia arborelui cotit la 360 ° permite pistonului sa se deplaseze din centrul mort superior in centrul mort inferior. Cea de-a doua rotatie de 360 ° permite pistonului sa se deplaseze din centrul mort inferior in centrul mort superior.

Dupa cum va puteti imagina, executarea acestor miscari necesita o sincronizare precisa, iar o curea de distributie sau un lant serveste acestui scop special. Cureaua de distributie/lantul de distributie conecteaza unele parti ale motorului, permitand astfel sincronizarea seriei de evenimente.
Un alt element important al sistemului de distributie este pompa de apa care regleaza debitul lichidului de racire in functie de turatia motorului. Daca turatia este mare, pompa de apa mareste debitul lichidului de racire. De aceea se recomanda schimbarea pompei de apa o data cu schimbare distributie.

Rola intinzatoare curea distributie

A treia componenta a sistemului de distributie este dispozitivul de tensionare a curelei de distributie, acesta avand rolul de a mentine cureaua de distributie la o tensiune constanta pentru a nu aluneca din locasul sau, si de asemenea, pastreaza permanent dintii curelei cuplati cu dintii pinioanelor.
Semnele de sincronizare de pe capacul supapei si pinioane sunt utilizate pentru a armoniza sistemul de sincronizare cu contactul.
Este usor de inchipuit ce ar insemna ruperea curelei de distributie sau a dintilor acesteia in timpul mersului, practic distrugerea motorului. Pentru evitarea acestei situatii este recomandata schimbarea kit-ului distributiei, la anumite intervale de timp sau kilometri parcursi conform indicatiilor din manualul producatorului sau a cataloagelor tehnice. Serviciul schimbare distributie este oferit de Service Auto Robnec

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

You may also like...