Tester Auto

Tester Auto - Service Auto Robnec
Tester Auto - Service Auto Robnec
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Tester Auto – ROBNEC dispune de un sistem computerizat de diagnoza a erorilor inregistrate pe computerele de bord ale autovehiculelor.

Ce este un tester de diagnosticare Auto?

Dintre toate progresele tehnologice din sectorul auto de-a lungul deceniilor, unul dintre cele mai benefice atât pentru consumatori, cât și pentru tehnicienii auto a fost computerizarea componentelor mașinii. Utilizând un software specializat, instrumentele de diagnosticare indică rapid și cu precizie zonele cu probleme ale motorului unei mașini sau din alte părți, datorită procesoarelor, microcipurilor și senzorilor încorporați.

Ce zone ale masinii pot fi testate?

Testele de diagnostic pot dezvălui probleme ale motorului, transmisiei, sistemului de evacuare, frânelor și altor componente majore ale unei mașini, precum și probleme de functionare ale sistemului de injectie, fluxul de aer și lichidul de răcire, bobinele de aprindere sau clapeta de accelerație. O concepție greșită, obișnuită, despre testele de diagnostic auto este aceea că tehnicienii se pot baza numai pe instrumente de citire a codului pentru a determina problema exactă care a declanșat avertizorul luminos din bordul masinii. În realitate, acest cod le spune tehnicienilor numai care parametrii ai motorului sau ai componentelor sunt deficitari, dar nu detaliază si cauza problemelor.

Care sunt beneficiile unei diagnoze/testare computerizata a autovehicului?

Înainte de apariția testelor de diagnosticare a mașinilor, identificarea problemelor era costisitoare, mai ales având în vedere faptul că proprietarii de mașini își aduceau mașinile la mecanici numai după o avarie sau alte defecțiuni grave. Acum, componentele computerizate ale mașinii pot detecta problemele cu mult înainte de a se produce o defecțiune. Instrumentele de diagnostic pot accesa, de asemenea, sistemul computerului unei mașini pentru a vedea notificările producătorului și informații stocate despre istoricul mașinii, oferind astfel tehnicienilor o imagine completă pentru efectuarea unor reparatii de calitate.

Cat de des trebuie efectuata diagnosticarea/testarea autovehiculului?

Nu trebuie să așteptați aprinderea avertizoarelor luminoase din bord pentru a face un test de diagnosticare a mașinii. Dacă auziți sau simțiți ceva neobisnuit, este de dorit sa apelati la mecanicii auto. Chiar daca nu este nimic neobisnuit in functionarea masinii, mulți tehnicieni vă recomandă să efectuati o verificare cel puțin o dată pe an, ceea ce va descoperi probleme minore care nu pot fi văzute sau auzite (și care nu vor declanșa avertizoarele luminoase din bordul masinii). Recomandam de asemenea efectuarea unei diagnosticari si atunci cand achizitionati un autoturism second hand.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

You may also like...