Reconditionare Turbo VW Caddy

Am primit in atelierul Robnec pentru reconditionare turbo de VW Caddy cu motorizare 1.9 din anul 2016, care are 140 de cai. Dupa o prima constatare, se poate observa ca turbina este vizibil acoperita de ulei, iar axul din interior pare rupt. Din aceste considerente, este posibil ca totodata si corpul sa aiba urme de uzura ce necesita schimbare.
In imaginea de mai jos se poate vedea turbina nedesfacuta .

Reconditionare turbina vw

Dupa desfacerea turbinei am observat ca turbina avea intr-adevar axul rupt acesta formand uzura pe canalul interior al turbinei datorat “jocului” in lagar, avand ca si consecinta eliberarea aerului din turbina dar si atingerea axului in capacul de admisie. Ca si consecinta, aceasta produce un „fluierat”.

Reparatie turbo: Dupa o analiza minutioasa, s-a observat ca turbina mai are o problema, palele geometriei variabile fiind blocate datorita uleiului ramas in geometrie. Ruperea axului este datorat impurităţilor ce pot fi gasite în uleiul motorului. Pe bucşile şi axul turbinei se pot observa caneluri cauzate de reziduri din uleiul de motor.

Aceste impurităţi se pot depozita în uleiul motorului din cauza defectiunii motorului sau utilizarea uleiului pe un interval mai mare de kilometri. Din acest motiv este esential ca intervalul recomandat de producator in cartea tehnica a masinii sa fie respectat.

Turbina VW Caddy demontata
Reconditionare turbina vw – Turbina VW Caddy demontata

In imaginea de mai jos, se pot vedea piesele ce au fost inlocuite in urma uzurii pronuntate care s-a constatat in interiorul turbinei. Acestea au fost introduse, iar turbina a fost dusa la bancul de echilibrare.

Piese turbina inlocuite
Piese turbina inlocuite

Reparatie turbo: Dupa ce au fost inlocuite piesele uzate, turbina a fost pusa pe bancul de echilibrare si reglare a geometriei variabile. Se pot vedea in poza de mai jos, rezultatele testelor.

Reconditionare turbina vw

Ultimul pas consta in asamblarea turbinei, care este gata sa fie pusa pe masina. Misiunea Robnec: Reconditionare Turbo WW Caddy 1.9 2016, incheiata cu succes. Turbina a fost demontata, defectiunile au fost identificate, piesele uzate au fost inlocuite, turbina a fost reasamblata, testata, echilibrata si montata la loc iar ulterior a fost emis certificatul de garantie de 12 luni.

Reconditionare turbo VW Caddy

https://www.facebook.com/profile.php?id=100085576094933

You may also like...