Reparatie turbina Audi A3 2.0 TDI 2010

De data aceasta, in atelierul Robnec a sosit o turbosuflanta de Audi A3, cu motorizare 2.0 TDI, an de fabricatie 2010. Aceasta masina are 140 de cai putere si este un vehicul important pe piata din Romania. Turbosuflanta a venit initial pentru o constatare, dar aceasta era plina de ulei la suprafata corpului, dar si pe la galerie. Astfel, misiunea Robnec s-a transformat in: reparatie turbina Audi A3 2.0 TDI 2010.

Reconditionarea turbinei este o operatiune exacta ce nu poate fi facuta decat in momentul in care o constatare este facuta cu exactitate. In primul rand, turbina a fost verificata de joc axial, dar si de ulei, iar din exterior, turbosuflanta arata destul de avariata.

Ulterior, turbosuflanta a fost desfacuta, iar componentele pot fi vazute in pozele de mai jos.

Reparatie turbina Audi A3

Componentele turbosuflantei Audi A3
Componentele turbosuflantei Audi A3
Componentele turbosuflantei Audi A3
Componentele turbosuflantei Audi A3

Din imaginile de mai jos, se poate vedea ca turbosuflanta este intr-adevar grav avariata. Toate componentele sunt pline de ulei, iar paletii axului si compresorului sunt strambi. Acest lucru indica ca reconditionarea turbinei in aceasta situatie consta in inlocuirea tuturor componentelor din turbina. Mai exact, aceste componente sunt: ax, corp, compresor, kit de reparatie, dar si geometria variabila. Geometria variabila ajuta ca turbosuflanta sa functioneze intr-o maniera mai eficienta, avand un control mai mare asupra turbinei.

Ulterior, dupa ce piesele uzate au fost inlocuite cu piese noi originale, noul miez al turbinei a fost format. Acest miez a fost pozitionat pe bancul tester, iar reconditionarea turbinei a continuat prin procesul de echilibrare. In aceasta procedura, specialistii Robnec au incercat sa faca echilibrarea in cat mai putin timp.

Reparatie turbina Audi A3
Reparatie turbina Audi A3

Ultimul pas a constat in asamblarea galeriei cu miezul turbosuflantei, iar acest lucru a fost ultimul pas de lucru din procedura standard Robnec. Astfel, misiunea Robnec s-a incheiat: reparatie turbina Audi A3 2.0 TDI 2010. Clientul a primit garantie 12 luni.

Pentru mai multe detalii legate de alte reparatii ale turbosuflantelor, puteti accesa urmatorul link:

https://www.robnec.ro/turbine-reparate/

You may also like...