Reparatie Turbina Chevrolet Captiva 2.0 Diesel 2008

Reparatie turbina Chevrolet Captiva 2008
Reparatie turbina Chevrolet Captiva 2008

Atelierul de reparatii turbine Robnec a primit pentru reparatie Turbina Chevrolet Captiva 2.0 diesel din anul 2008. Aceasta turbina este deosebita deoarece la exterior nu arata semnale puternice de deteriorare, dar odata desfacuta, situatia s-a schimbat. In poza de mai jos, se poate vedea turbina nedesfacuta, in stare initiala.

Turbina Chevrolet inainte de dezasamblare
Turbina Chevrolet Captiva inainte de dezasamblare

Ulterior, turbina a fost desfacuta, iar depunerea de calamina este preponderenta pe tot corpul. Din cauza lipsei periodice de schimburi de ulei si filtre, turbina a ajuns in stare inutilizabila. Ulterior, s-a constatat si o uzura puternica pe ax, care a necesitat sa fie inlocuit, impreuna cu un kit de reparatie, dar si compresor. Aceasta uzura se poate vedea clar in poza de mai jos. Pentru procesul de reparatie turbina chevrolet, trebuie analizate simptomele care au dus la daunele turbosuflantei.

Uzura pieselor turbinei
Uzura pieselor turbinei

Pentru reconditionarea turbinei de chevrolet, componentele turbinei trebuie inlocuite. Axul, kit-ul si compresorul noi pot fi vazute in fotografia de mai jos.

Piese noi reparatie turbina Chevrolet
Piese noi reparatie turbina Chevrolet

Pentru reconditionarea turbinei de Chevrolet, miezul trebuie asamblat inlocuind piesele avariate: compresor, ax, kit de reparatii, dar si corpul si geometria variabila. Din pacate geometria variabila nu poate fi planata pentru ca paletii au fost arsi. Din acest motiv, aceasta trebuie inlocuita. Dupa ce piesele noi au fost introduse, miezul turbinei a fost creat, iar turbina a fost supusa testerului pt echilibrare, unde rezultatele au fost satisfacatoare.

Miezul turbinei Chevrolet
Miezul turbinei Chevrolet
Verificare echilibrare computerizata turbina Chevrolet
Verificare echilibrare computerizata turbina Chevrolet

Ultimul pas consta in asamblare turbinei, care a fost echilibrata si este gata de montare pe masina. Misiunea Robnec: Reparatie Turbina Chevrolet – incheiata cu succes. Turbina a fost dezasmblata, piesele deteriorate ale turbinei au fost inlocuite cu piese noi, a fost remontata apoi testata computerizat si primit certificat de functionare in parametri optimi si ulterior a fost emisa garantia.

Turbosuflanta asamblata
Turbina Chevrolet asamblata

Reparatie Turbina Chevrolet finalizata!

Pentru mai multe detalii, accesati pagina de facebook:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100085576094933

You may also like...