Reparatie turbina Mitsubishi Lancer 2.0i 2015

Robnec este atelierul specializat pe reconditionarea turbosuflantelor pentru orice vehicul inclusiv camioane si utilaje agricole. In acest articol, este prezentata reparatia turbinei pentru un Mitsubishi. Misiunea Robnec a fost: reparatie turbina Mitsubishi Lancer 2.0i, 150 de cai putere, an de fabricatie 2015.

Inainte de a arata pasii de lucru din reconditionarea turbinei, este important sa intelegem cum functioneaza o turbosuflanta si unde se afla aceasta. Aceasta componenta vitala se afla in proximitatea motorului si are rolul de a eficientiza complet modul in care motorul functioneaza si puterea acestuia. Turbosuflanta reduce consumul si creste puterea astfel incat volumul motorului poate fi micsorat semnificativ.

De data aceasta, clientul a venit cu vehiculul in atelier, iar reconditionarea turbinei a fost efectuata numai atunci cand procedeul de demontare al turbosuflantei a fost realizat. Turbosuflanta este alcatuita din urmatoarele componente: ax, compresor, geometrie variabila, corp, dar si kit de reparatii. Kit-ul de reparatii este alcatuit din bucsi, segmenti, port-segmenti si admisie.

Reparatie turbina Mitsubishi Lancer

Reconditionarea turbinei a fost efectuata urmand cu atentie urmatorii pasi de lucru:

  1. Turbosuflanta a fost demontata de pe vehicul, a fost analizata cu detaliu. Astfel, turbina a fost verificata de fisuri la nivelul galeriei, dar si al corpului. Acestea nu au fost gasite.
  2. Ulterior, turbosuflanta a fost verificata de „joc axial”. Jocul axial se poate verifica prin rotirea axului in amandoua directiile, iar aici s-a putut constata primul semn clar de uzura la nivelul turbinei.
  3. Reconditionarea turbinei a continuat prin desfacerea turbosuflantei pe componente, iar fiecare componenta a fost investigata pentru uzura accentuata sau pentru impuritati provocate de lipsa uleiului. Toate componentele au fost inlocuite, iar astfel un nou miez a fost creat.
  4. Acest miez a fost pozitionat pe bancul tester pentru echilibrarea turbosuflantei. Acest procedeu este efectuat din mai multe incercari, pana cand parametrii testului indica ca turbosuflanta este intre parametrii 0 si 1.
  5. Ultimul pas din reconditionarea turbinei costa in asamblarea miezului impreuna cu componentele exterioare. Astfel, operatiunea de reconditionare a turbosuflantei s-a finalizat aici. In imaginile de mai jos, se poate vedea turbosuflanta.
Turbina desfacuta Mitsubishi
Turbina desfacuta Mitsubishi
Turbina desfacuta Mitsubishi
Turbina desfacuta Mitsubishi
Piese noi turbina Mitsubishi
Piese noi turbina Mitsubishi
Piesele noi
Piese noi turbina Mitsubishi
Turbosuflanta reconditionata
Turbina Mitsubishi Lancer

Astfel, misiunea Robnec s-a incheiat aici: reparatie turbina Mitsubishi Lancer incheiata cu succes, iar clientul a primit la finalul operatiunii 12 luni garantie. Pentru mai multe detalii in legatura cu reparatia turbosuflantelor, puteti accesa urmatorul link:

https://www.robnec.ro/reparatii-turbosuflante/

You may also like...