Reparatie turbina Peugeot 508 1.6 2008

In atelierul Robnec, a sosit clientul pentru demontare/montare turbosuflanta de Peugeot 508, cu motorizare 1.6, din anul de fabricatie 2008. Aceasta turbina este o turbina simpla de demontat pentru atelierul nostru, iar operatiunea nu dureaza mai mult de o ora. Ulterior, dupa ce turbina a fost demontata, aceasta a fost dusa in service pentru o constatare mai exacta. Diagnosticul acesteia este esential pentru procesul de reconditionare al turbinei. Misiunea Robnec este clara: reparatie turbina Peugeot 508 1.6 2008. In imaginile de mai jos, se poate vedea procesul de demontare, dupa ce a fost constatat faptul ca turbosuflanta este avariata.

Demontarea turbinei peugeot 508
Demontarea turbinei peugeot 508

Pentru ca reconditionarea turbinei sa continue, turbosuflanta a fost desfacuta, iar un diagnostic a fost pus cu exactitate. Din cauza vechimii turbinei, componentele turbosuflantei s-au uzat excesiv, iar aceasta a cedat. Pentru acest tip de turbine este esential ca clientul sa tina cont de recomandarile reprezentantei. Cei mai multi dealeri auto recomanda ca schimbul de ulei sa fie efectuat o data la 15.000 de kilometri, dar Robnec recomanda 10.000 de kilometri. Acest lucru impreuna cu calitatea uleiului sunt factorii cei mai importanti care trebuie luati in considerare.

Reparatie turbina Peugeot 508

Ulterior, din cauza motivelor enumerate mai sus, a fost nevoie ca toata turbosuflanta sa fie inlocuita. Acest lucru consta in ax, compresor, corp, dar si kit-ul de reparatii. Kit-ul de reparatii este esential pentru ca turbosuflanta sa functioneze la parametrimii optimi. Kit-ul consta in bucsi, segmenti, port-segmenti, dar si admisie. Dupa ce toate componentele au fost inlocuite, miezul turbinei a fost asamblat, iar turbina a fost echilibrata pe bancul tester. Dupa cateva incerci, certificatul de echilibrare a fost eliberat, iar turbosuflanta a primit acceptul lui Robnec. Ulterior, aceasta a fost montata pe galerie, iar misiunea Robnec a fost incheiata cu succes: reparatie turbina Peugeot 508 1.6 2008.

Turbina asamblata
Turbina asamblata
Turbina asamblata Peugeot 508
Turbina asamblata Peugeot 508
Turbina asamblata Peugeot 508
Turbina asamblata Peugeot 508

Pentru mai multe detalii legate de alte reparatii, accesati urmatorul link:

https://www.robnec.ro/turbine-reparate/

You may also like...