Reparatie Turbina Volvo S40 1.6 diesel 2008

Reparatie turbina Volvo S40 1.6 diesel 2008
Reparatie turbina Volvo S40 1.6 diesel 2008

De data aceasta avem o reparatie turbina Volvo S40 1.6 diesel din 2008. Din cauza presiunii mici sau mizeriei adunate din ulei, s-a constatat o uzura accentuata a axului. Axul prezinta caneluri, care reprezinta pierderi pronuntate de ulei. Aceasta este o defectiune ce este constatata in numeroase turbine ce ajung la sediul nostru. In ilustratiile de mai jos, se poate observa turbina inainte de dezasablare.

Dupa ce turbina a fost dezasamblata, s-au putut scoate piesele afectate de uzura accentuata. Axul, dar si turbina desfacuta, pot fi vazute in pozele de mai jos. Reconditionarea turbosuflantei consta in inlocuirea tuturor pieselor uzate. Este esential ca corpul si galeria sa fie verificate pentru

In concluzie, axul, compresorul dar si un kit de reparatie au fost inlocuite, pentru a face turbina functionala.

Dupa ce au fost inlocuite piesele afectate, turbina a fost pusa pe tester pentru echilibrare. Se poate vedea in poza de mai jos, rezultatul testului.

Certificatul de echilibrare al turbinei
Certificatul de echilibrare al turbinei

Ultimul pas a constat, in asamblarea completa a turbinei. Aceasta este functionala si este gata de montat pe masina. Reparatie turbina Volvo S40 finalizata cu succes, asamblata, testata si certificat de garantie emis.

Reparatie Turbina Volvo S40 1.6 Diesel 2008
Turbina Reparata Volvo S40 1.6 Diesel 2008

You may also like...