Reparatii turbina BMW E90, 2.0

Am ales sa va prezentam un exemplu a ceea ce inseamna neglijarea schimbului de ulei si in general a reviziei periodice a masinii. In acest exemplu, s-a efectuat procesul de reconditionare turbosuflanta BMW E90, 2.0. In fotografiile 1, 2 si 3, este o Turbina BMW, pe un model E90 ca si in episodul anterior, dar care a suferit afectiuni majore datorate neefectuarii la timp, sau chiar de loc, a reviziilor periodice.

Reparatii turbina: Se observa clar depunerile de ulei solidificat atat pe ax cat si pe roata compresoare. Aceasta a generat ruperea axului si compromiterea definitiva atat a corpului cat si a geometriei variabile ale turbinei. Pentru o reconditionare turbosuflanta BMW E90, trebuie verificata si geometria variabila. Aceasta din pacate nu poate fi planata si trebuie sa fie inlocuita.
In concluzie am inlocuit intregul ansamblu al turbinei (corp, ax, roata compresoare, kit) precum si geometria variabila.

Reparatii turbina: Simptomele turbinei

Reparatii turbina: Dupa efectuarea testului de echilibrare, rezultatul a fost satisfacator pentru turbosuflanta BMW E90. Din punct de vedere al simptomelor ce pot cauza daune la nivelul turbinei, se regasesc: diminuarea puterii motorului insotita de evacuarea de fum, consum crescut de combustibil sau ulei. Alte simptome ce trebuie enumerate sunt excesul de fum pe teava de esapament sau zgomotul neobisnuit la acceleratie sau decelerare. Aceste cauze trebuie identificate din timp, iar din momentul in care sunt sesizate, o vizita la atelierul ROBNEC trebuie efectuata. Daca acestea persista si nu sunt rezolvate in timp, daunele pot aparea si la nivelul motorului sau la alte componente esentiale.

Rezultatele testelor de echilibrare
Rezultatele testelor de echilibrare – reconditionare turbosuflanta BMW E90

Dupa ce s-a efectuat destul de echilibrare, se ofera o garantie de 12 luni. Este esential ca cauza ce a determinat aceasta dauna sa fie rezolvata inainte ca turbina sa fie remontata.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100085576094933

You may also like...