Regenerare/Reconditionare baterii masini hibride si electrice

Atelierul Robnec este responsabil pentru regenerarea si reconditionarea bateriilor pentru masini hibride si electrice. Aceste tipuri de baterii folosesc litiu-ion si nickel. Astfel, in prima faza se efectueaza o diagnoza preliminara in care bateria este testata cu multimetru, osciloscop pentru a vedea in prima etapa ce elemente sunt deteriorate. Robnec ofera serviciul de regenerare/reconditionare baterii masini hibride si electrice pentru orice vehicul de pe piata.

Pentru ca diagnoza sa fie efectuata cu succes, este important sa intelegem care este rolul unei baterii hibride sau electrice. Rolul acestora este de a alimenta un motor electric care preia propulsia in momentul in care motorul termic ar putea avea un randament mai putin decat optim. Acesta este cazul pentru masinile hibride, iar pentru electrice, bateriile acestora functioneaza in permanenta alimentand motorul electric si punand masina in miscare.

Regenerare/Reconditionare baterii masini hibride si electrice

In urmatorii pasi, sunt evidentiati pasii urmati de specialistii Robnec efectuati in reparatia bateriei:

  1. In prima faza, dupa ce a fost efectuata o diagnoza, bateria se pozitioneaza pe bancul de lucru. Indiferent daca bateria este compusa din elemente pe litiu sau nickel, aceasta se dezasambleaza pana cand se pot conecta cablurile la bornele fiecarui element.
  2. Urmatorul pas din acest proces consta in descarcarea elementelor si incarcarea acestora. In acest proces se poate evalua fiecare modul/celula (depinde daca este nickel/litiu). Astfel, aparatul specializat de la Robnec pompeaza curent maxim in aceste module pentru a le testa capacitatea de a tine curentul respectiv voltajul.
  3. Astfel, dupa ce acest proces este efectuat, bateria este lasata in repaus si monitorizata pentru o zi. Astfel se poate vedea exact ce module sunt deteriorate si nu pot fi regenerate. Ulterior, reparatia bateriei continua prin inlocuirea modulelor moarte (sau prea avariate) cu module noi de calitate superioara de la Robnec.

Garantie 6 luni! Regenerare pentru orice vehicul!

  1. Urmatorul pas din reparatia bateriei consta in descarcarea si incarcarea tuturor elementelor inca o data. Astfel se poate vedea cum se manifesta bateria cu elementele noi. De mentionat este ca inainte de a se inlocui modulele defecte cu cele noi, toate modulele/celulele sunt scoase si curatate, fiind tratate cu o substanta anti-oxidanta pentru ca acestea sa se mentina pe termen cat mai lung.
  2. Dupa ce bateria este descarcata/incarcata, aceasta este lasata in repaus pentru inca o zi pentru a se vedea cum se manifesta, iar in cazul in care voltajul si curentul s-au mentinut, acestea sunt balansate la o valoare optima pentru functionare.
  3. Ultimul pas din reparatia bateriei (regenerarea bateriei) reprezinta instalarea bateriei inapoi pe vehicul, avand garantie 6 luni de la Robnec. Toata operatiunea dureaza o zi/doua in functie de vehicul. In imaginea de mai jos, se pot vedea faptul ca elementele 24, 25, 26 si 28 sunt complet moarte.
Regenerare/Reparatie baterie litiu
Regenerare/Reparatie baterie litiu
Conectarea bateriei litiu/nickel
Conectarea bateriei litiu/nickel
Regenerare/Reconditionare baterie hibride si electrice
Regenerare/Reconditionare baterie hibride si electrice

Pentru detalii legate de pret, va rog sunati la numarul de telefon afisat din sectiunea Contact. Reparatia bateriei pentru orice vehicul hibrid si electric finalizata!

You may also like...