Reparatie Ambreiaj

Reparatii/Inlocuire Ambreiaj - Service Auto Robnec
Reparatii/Inlocuire Ambreiaj - Service Auto Robnec
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Despre Service Auto Robnec

Service Auto Robnec este un service auto multimarca ce ofera servicii de inalta calitate atat de diagnoza computerizata cat si reparatii mecanice, un accent special fiind pus pe calitatea si garantia serviciilor oferite. Pentru orice probleme mecanice legate de ambreiaj apelati cu incredere la mecanicii Robnec pentru reparatie ambreiaj, inlocuire ambreiaj, diagnoza defectiuni ambreiaj.

Pe langa serviciile de diagnoza si reparatie, service-ul auto Robnec detine utilaje industriale de inalta precizie pentru prelucrare mecanica a metalelor – honuire, alezare, sudura, rectificare, etc.

Cu o experienta masurata in decenii si personal calificat in multiple domenii auto, Service-ul Auto Robnec este mereu disponibil pentru a va ajuta in orice problema intampinati cu autoturismul, autoutilitara sau autocamionul dvs.

Printre serviciile oferite de Service Auto Robnec mentionam:

  • diagnoza defectiuni ambreiaj
  • reparatie ambreiaj
  • schimbare ambreiaj

Despre Ambreiaj

Ambreiajul este o parte extrem de importanta a vehiculului, fara el, nu ati putea schimba vitezele. Pur si simplu, functia unui ambreiaj este de a separa motorul de roti, permitand schimbarea vitezelor precum si oprirea completa a autovehicolului in timp ce motorul este inca in functiune.

Ambreiajul este alcatuit din trei parti principale – placa ambreiajului, placa de presiune si volanta. Cand ambreiajul este cuplat (piciorul nu apasa pedala), arcurile din ambreiaj preseaza aceste trei parti impreuna astfel incat motorul si transmisia sa fie conectate si sa se roteasca la aceeasi viteza. Cand ambreiajul este decuplat (cand apasati piciorul pe pedala ambreiajului), arcurile indeparteaza placa de presiune de placa ambreiajului, astfel incat volanta si placa de presiune sa se roteasca la o rata diferita, permitand schimbarea cu usurinta a vitezelor.


Dintre greselile de conducere care afecteaza viata ambreiajului putem enumera:

  • Tinerea apasata a pedalei ambreiajului pe timpul stationarii, lucru care suprasolicita rulmentul de presiune;
  • Demararea de pe loc cu alta viteza decat prima viteza;
  • Debreierea brusca, creeaza de asemenea o suprasolicitare a sistemului;

Va prezentam in continuare cateva simptome care pot duce la schimbarea ambreiajului:

  • Zgomote la cuplarea/decuplarea ambreiajului;
  • Schimbarea cu dificultate a vitezelor;
  • Accelerare slaba a masinii la apasarea pedalei de acceleratie;
  • Blocarea pedalei de ambreiaj;

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

You may also like...