Category: Defectiuni Turbosuflante

Cand este cazul sa repari turbosuflanta si de ce sa reparam turbosuflanta defecta de pe masina in loc sa achizitionam una gata reparata second hand?

Acest subiect il abordam in articolele de mai jos si nu numai.

Este important de stiu cum se repara turbosuflanta, ce alte probleme putem descoperi in momentul in care reparam turbosuflanta ta – ca si la doctor, te duci pentru ca nu te simti bine dar afli totodata si ce a cauzat starile de rau. La fel si cu turbosuflanta stricata. Turbosuflanta se strica rar de batranete – de cele mai multe ori exista cauze externe, ce trebuie aflate cand observam simptome turbo defect, altfel le vom repeta la nesfarsit si desi reparam turbosuflanta, problema cu siguranta va reveni.

Despre aceste tipuri de defectiuni vom discuta mai jos: viteza excesiva, obiecte straine in turbosuflanta, temperatura motorului, si sistemul de lubrifiere al turbosuflantei – cele 4 motive majore ce duc la o turbina defecta.

Totodata vom discuta despre posibilitatea reparatiei turbosuflantei – cand a depasit stadiul de a nu mai putea fi reparata si cand nu.

Foarte important de asemenea este demontarea si remontarea turbosuflantei, in special inlocuirea/inspectarea pieselor/conductelor direct legate de turbosuflanta pentru a preveni viitoare defectiuni si o viata cat mai lunga a turbinei proaspat reparata.

Este important sa cunoasteti toate aceste detalii pentru ca mai important decat reparatia unei turbosuflante este preventia si inrgrijirea unei turbosuflante si detectarea la timp de simptome turbo defect. Durata de viata a acesteia putand fi redusa considerabil indiferent de calitatea turbinei reparate sau chiar daca aceasta este noua si originala.

Totodata si garantia oferita de Robnec pentru reparatii turbine depinde de starea masinii – degeaba turbina este reparata perfect si functioneaza in parametrii recomandati de producator la plecarea de pe bancul Robnec de lucru daca sistemul de lubrifiere al turbosuflantei nu functioneaza corect.

Instalarea unei turbine reparata 0

Ce implica instalarea unei turbine reparate sau noi?

In afara de demontarea si remontarea turbosuflantei, mai sunt cateva lucruri ce necesita atentie sporita. Deoarece cele mai multe defectiuni ale turbosuflantelor provin din pricina uleiului, recomandam inlocuirea intregii linii prin care trece uleiul...

Reparatia unei turbine 0

Cum se repara turbosuflanta?

Cand ne aduceti turbosuflanta, prima oara va fi inspectata vizual si se va face un inventar pentru a tine cont de toate piesele si partile ce ne-au fos taduse. Turbosuflanta este dezasamblata si inspectata...

Echipa de mecanici Robnec 0

Cum stiu daca turbina are nevoie de revizie?

Daca ati observat scaderi in performanta motorului sau in consumul masinii si suspectati ca ar putea fi turbina sunt cateva moduri de inspectare. Considerand ca filtrul de aer, sistemul de evacuare si cel de alimentare...

Turbosuflanta defecta - viteza excesiva 1

Defectiuni ale turbinei datorita vitezei excesive

Viteza excesiva este o dauna asupra turbosuflantei greu de diagnosticat. Nivelul de compresie este dictat de catre actuatorul mecanic (vacuum) ce permite compresiei excesive sa fie eliberata cand motorul nu o cere. Daca exista...